Tutorials voor PSP, Photoshop, MS Paint ..., generators, grafische software en tips voor je website!

 

Blinkie Blocks maken MS Paint

Benodigdheden: MS Paint - Easy Gif Animator (of een andere animatiesoftware)

Open MS Paint en ga naar Afbeelding - Kenmerken en verander de breedte en de hoogte in 200 x 100. (Je kunt daarna nog altijd de breedte en hoogte aanpassen.)

Eerst moet je een tekst maken: druk op dan op

Een mooi lettertype voor blinkie blocks is:

Die kan je hier vinden.

Je plaatst je tekst ergens in het witte vlak.

Blokjes maken: links in de bovenhoek teken je de blokjes. Je rekent uit hoeveel pixels je moet hebben: hier is de grootste letter de h (10 x 10). En pixel rondom voor een witte rand (dus 12 x 12). Wij hebben 5 letters x 12 = 60. De zwarte rand eromheen: plus 6 = 66 voor de breedte en 12 plus 2 voor de zwarte rand = 14.

Daarna teken je de letters zoals ze zijn, een in elk vakje. Wij gebruiken deze methode omdat de blokjes tamelijk klein zijn en je ziet ze bijna zien.

Nu moet je de maat van de blokjes aanpassen: Afbeelding - Kenmerken: je verandert in de maat van al uw blokjes samen plus de rand. Hier is dat 66 x 14.

Je kiest mooie kleuren uit voor het blokje, de letters en de rand en sla dit op als bmp.

Er zijn verschillende variaties voor animaties: ofwel de blokjes van kleur veranderen, ofwel de letters, ofwel de rand ofwel blokjes en letters, ofwel blokjes en rand enz... Voor elke verandering sla je de afbeelding onder een andere naam op, vb. blinkie1a - blinkie1b, telkens als bmp.

Wij gebruiken ditmaal Easy Gif Animator om de animatie te maken. Daar is het niet nodig de afbeelding te converteren in gif. Je slaat de animatie op onder een nieuwe naam:

Je kunt de tijd aanpassen: hoe kleiner het cijfer hoe rapper.

 

<< Terug

 

Misschien vindt u hier meer gegevens:

Uw toegang tot internet

 

Algemene voorwaarden

 
 WeBBouW Copyright Hosted by Gregal